Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam bardzo prosty i bazujący na maślanym smaku sposób na przyrządzenie chudej polędwicy wieprzowej. Dodatek soli i świeżo mielonego pieprzu podkreśla jej walory smakowe - celowo zrezygnowałam z bardziej wyrazistych przypraw, by nie zmieniać charakteru mięsa. Zawsze i wszystkim smakuje, bez względu na dodatki.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68779
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68779
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z błonek, pokroić w poprzek na plastry o szerokości około centymetra. W rondlu rozgrzać połowę masła, ułożyć mięso obok siebie i bez przykrycia obsmażyć na złoty kolor z obu stron. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Obraną cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić na sznycelki i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Dodać resztę masła, przemieszać i podlać wodą, dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami oraz ogórkami kiszonymi.