Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam bardzo prosty i bazujący na maślanym smaku sposób na przyrządzenie chudej polędwicy wieprzowej. Dodatek soli i świeżo mielonego pieprzu podkreśla jej walory smakowe - celowo zrezygnowałam z bardziej wyrazistych przypraw, by nie zmieniać charakteru mięsa. Zawsze i wszystkim smakuje, bez względu na dodatki.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23937
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 155
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23937
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 204
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 155
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z błonek, pokroić w poprzek na plastry o szerokości około centymetra. W rondlu rozgrzać połowę masła, ułożyć mięso obok siebie i bez przykrycia obsmażyć na złoty kolor z obu stron. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Obraną cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić na sznycelki i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Dodać resztę masła, przemieszać i podlać wodą, dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami oraz ogórkami kiszonymi.