Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19612
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19612
Składniki
Polędwiczki pokroić ukośnie w 2 centymetrowe kawałki, rozbić pięścią, oprószyć maką. Śliwki namoczyć w winie i odstawić. Kłaść mięso na rozgrzane masło - obsmażyć z obu stron. Do sosu wlać śmietanę, mięso zdjąć z patelni, posolić i popieprzyć, włożyć do podgrzanego sosu i podgrzewać jeszcze kilka minut. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Polędwiczki dobrze smakują z kluskami śląskimi, kopytkami lub z puree ziemniaczanym (na zdjęciu). Smacznego:)