Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Polędwiczki pokroić ukośnie w 2 centymetrowe kawałki, rozbić pięścią, oprószyć maką. Śliwki namoczyć w winie i odstawić. Kłaść mięso na rozgrzane masło - obsmażyć z obu stron. Do sosu wlać śmietanę, mięso zdjąć z patelni, posolić i popieprzyć, włożyć do podgrzanego sosu i podgrzewać jeszcze kilka minut. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Polędwiczki dobrze smakują z kluskami śląskimi, kopytkami lub z puree ziemniaczanym (na zdjęciu). Smacznego:)