Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 697
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12491
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 697
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12491
Składniki
Polędwiczki pokroić ukośnie w 2 centymetrowe kawałki, rozbić pięścią, oprószyć maką. Śliwki namoczyć w winie i odstawić. Kłaść mięso na rozgrzane masło - obsmażyć z obu stron. Do sosu wlać śmietanę, mięso zdjąć z patelni, posolić i popieprzyć, włożyć do podgrzanego sosu i podgrzewać jeszcze kilka minut. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Polędwiczki dobrze smakują z kluskami śląskimi, kopytkami lub z puree ziemniaczanym (na zdjęciu). Smacznego:)