Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa w smacznym sosie z warzywami to idealna propozycja na smaczny obiad. Podać ją można z ziemniakami lub kaszą oraz ulubioną surówką. Doskonałą surówką będzie ta z kiszonej kapusty lub z kapusty czerwonej. Danie szybkie do zrobienia, bo polędwiczki wieprzowe nie wymagają długiego gotowania.
Polędwiczki myjemy, usuwamy z nich białą błonę i kroimy w plastry ok 1,5 cm
Plasterki polędwicy rozbijamy lekko, oprószamy solą i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej
Podsmażamy też cebulę ( u mnie pokrojoną w wiórki )
Plastry polędwicy podsmażamy po ok 3-4 min z każdej strony, po czym przekładamy je do gotującego się bulionu lub po prostu wody ( ok 750 ml ) z liściem i zielem angielskim. Dodajemy również podsmażoną cebulę
Gotujemy ok 10 minut, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę
Po kolejnych 10 minutach dodajemy pokrojoną paprykę
Gotujemy jeszcze ok 20 minut i dodajemy przecier, doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką
Na koniec zagęszczamy sos za pomocą mąki ziemniaczanej rozmieszanej z niewielką ilością zimnej wody
Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na polędwiczkę wieprzową z pieczarkami i...
Odsłon: 5601
Polędwiczka dobrze smakuje z owocami - kwaśne wiśnie w sosie winnym dodają po...
Odsłon: 1429
Polędwica wieprzowa to cudowne mięso, trochę kapryśne w obróbce ale za to swo...
Odsłon: 892
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 26
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 47
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 7
Polecam bardzo prostą, szybką w wykonaniu a za razem bardzo smaczną surówkę z...
Odsłon: 26
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 47
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 7
Składniki
Polędwiczki myjemy, usuwamy z nich białą błonę i kroimy w plastry ok 1,5 cm
Plasterki polędwicy rozbijamy lekko, oprószamy solą i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej
Podsmażamy też cebulę ( u mnie pokrojoną w wiórki )
Plastry polędwicy podsmażamy po ok 3-4 min z każdej strony, po czym przekładamy je do gotującego się bulionu lub po prostu wody ( ok 750 ml ) z liściem i zielem angielskim. Dodajemy również podsmażoną cebulę
Gotujemy ok 10 minut, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę
Po kolejnych 10 minutach dodajemy pokrojoną paprykę
Gotujemy jeszcze ok 20 minut i dodajemy przecier, doprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką
Na koniec zagęszczamy sos za pomocą mąki ziemniaczanej rozmieszanej z niewielką ilością zimnej wody
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 47
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 151