Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na niedzielny obiad. Polędwiczkę podałam z pure batatowym i brokułami.
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7721
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 29
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 7721
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 29
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 167
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, polędwiczkę obsmażyć na dużym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i dusić około 15 minut.
W rondlu rozgrzać masło, wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć razem przez chwilę. Dodać oczyszczone i pokrojone w paski boczniaki, podlać winem, dusić do odparowania alkoholu. Na koniec dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczkę pokroić w plastry, układać na talerzu z porcją grzybów.