Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na niedzielny obiad. Polędwiczkę podałam z pure batatowym i brokułami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, polędwiczkę obsmażyć na dużym ogniu ze wszystkich stron na rumiano. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i dusić około 15 minut.
W rondlu rozgrzać masło, wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i tymianek, smażyć razem przez chwilę. Dodać oczyszczone i pokrojone w paski boczniaki, podlać winem, dusić do odparowania alkoholu. Na koniec dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczkę pokroić w plastry, układać na talerzu z porcją grzybów.