Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko, szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroić w plastry ok. 2 cm, lekko rozbić lub rozgnieść pięścią. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, włożyć plastry mięsa, obsmażyć z dwóch stron do zmiany koloru. Dodać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć (czosnek ma ładnie zapachnieć), podlać gorącym wywarem lub wodą. Kiedy całość zawrze, dorzucić posiekane suszone pomidory, gałązki rozmarynu i pieprz. Lekko zamieszać, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Soli nie dodaję, ponieważ suszone pomidory są naturalnie dość słone (przynajmniej te, które przywożę z Włoch), ale jeśli dla kogoś potrawa będzie za mało słona, to oczywiście na sam koniec można dosolić. Przed podaniem wyjąć łodyżki rozmarynu (listki same odpadną podczas gotowania).
Podawać z gotowanymi ziemniakami, ryżem, makaronem czy jak kto lubi i z sałatą w sosie winegret lub ulubioną surówką.