Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przygotowania obiad. Do tego idealnie pasuje ryż z warzywami. I smaczny obiad gotowy!
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16894
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 499
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16894
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 499
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry ok 1,5 cm i delikatnie rozbijamy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy na oleju z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Polędwiczki zdejmujemy z patelni i
Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a po 10 minutach dokładamy pokrojoną cukinię. Smażymy aż zmięknie. Solimy, doprawiamy pieprzem. Dokładamy polędwiczki i razem chwilę dusimy
Podajemy z ryżem lub ziemniakami