Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przygotowania obiad. Do tego idealnie pasuje ryż z warzywami. I smaczny obiad gotowy!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4773
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 88
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 206
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4773
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 88
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 206
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry ok 1,5 cm i delikatnie rozbijamy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy na oleju z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Polędwiczki zdejmujemy z patelni i
Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a po 10 minutach dokładamy pokrojoną cukinię. Smażymy aż zmięknie. Solimy, doprawiamy pieprzem. Dokładamy polędwiczki i razem chwilę dusimy
Podajemy z ryżem lub ziemniakami