Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa duszona z sezonowymi warzywami to pyszny, łatwy do przygotowania obiad. Do tego idealnie pasuje ryż z warzywami. I smaczny obiad gotowy!
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2303
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 176
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 155
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2303
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 176
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 155
Składniki
Polędwiczki kroimy w plastry ok 1,5 cm i delikatnie rozbijamy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy na oleju z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Polędwiczki zdejmujemy z patelni i
Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w półkrążki. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a po 10 minutach dokładamy pokrojoną cukinię. Smażymy aż zmięknie. Solimy, doprawiamy pieprzem. Dokładamy polędwiczki i razem chwilę dusimy
Podajemy z ryżem lub ziemniakami