Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo eleganckie i jednocześnie nie wymagające nakładów pracy, danie - polędwiczka wieprzowa duszona w sosie z dodatkiem ślilowicy
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć polędwiczkę z każdej srony na rumiano. Cebulę drobno posiekać. Podsmażoną polędwiczkę przełożyć na talerz, a na patelnię ( na tłuszcz po smażeniu polędwiczki) dodać cebulę, smażyć, mieszając co jakiś czas, aż będzie rumiana. Cebulę zalać wódką, chwilę podgotować, dodać wywar wołowy, przełożyć z powrotem polędwiczkę, dodać całą gałązkę rozmarynu, zakryć przykrywką i dusić 20 minut, obracając polędwiczkę co jakiś czas.
Po 20 minutach przełożyć polędwiczkę na talerz. Wyjąć też rozmaryn. Do sosu dodać śmietanę, zamieszać i potem zmiksować sos ( można też zostawić bez miksowania z wyczuwalnymi kawałkami cebuli). Polędwiczkę pokroić w plastry. Podawać z sosem, pieczonymi ziemniaczkami i sałatą w sosie vinegret.