Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8098
Dodano: 27.12.2016
Odsłon: 4725
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym po 2 minuty z każdej strony. Polędwiczki odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną drobno szalotkę i pokrojone w kostkę pomidory. Po chwili dodajemy mascarpone oraz bulion i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos. Do sosu przekładamy mięso, doprawiamy do smaku w razie konieczności. Całość podgrzewamy kilka minut.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

bellamozzarella 28 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
mascarpone + suszone pomidorki duet idealny ;-) uwielbiam ;-) a podane z czarnym makaronem super pomysł mniammmm ;-)19 Kto głosował? | Odpowiedz