Szybkie i lekkie danie na obiad lub kolację. Delikatne polędwiczki drobiowe w białym sosie z mascarpone z suszonymi pomidorami. Genialne połączenie smaków, podane z czarnym makaronem, który pięknie kontrastuje z potrawą.
Polędwiczki drobiowe w białym sosie z pomidorami
Składniki
- 8 polędwiczek z kurczaka
- 1 szalotka
- 6 suszonych na słońcu pomidorów
- 1 opakowanie mascarpone
- pół szklanki bulionu drobiowego
- -sól, biały pieprz
Składniki
- 8 polędwiczek z kurczaka
- 1 szalotka
- 6 suszonych na słońcu pomidorów
- 1 opakowanie mascarpone
- pół szklanki bulionu drobiowego
- -sól, biały pieprz

Etapy przygotowania
Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym po 2 minuty z każdej strony. Polędwiczki odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną drobno szalotkę i pokrojone w kostkę pomidory. Po chwili dodajemy mascarpone oraz bulion i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos. Do sosu przekładamy mięso, doprawiamy do smaku w razie konieczności. Całość podgrzewamy kilka minut. SMACZNEGO!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 204

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 503
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 204

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 503



Składniki
- 8 polędwiczek z kurczaka
- 1 szalotka
- 6 suszonych na słońcu pomidorów
- 1 opakowanie mascarpone
- pół szklanki bulionu drobiowego
- -sól, biały pieprz
Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym po 2 minuty z każdej strony. Polędwiczki odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną drobno szalotkę i pokrojone w kostkę pomidory. Po chwili dodajemy mascarpone oraz bulion i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos. Do sosu przekładamy mięso, doprawiamy do smaku w razie konieczności. Całość podgrzewamy kilka minut. SMACZNEGO!
mascarpone + suszone pomidorki duet idealny ;-) uwielbiam ;-) a podane z czarnym makaronem super pomysł mniammmm ;-)