Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i lekkie danie na obiad lub kolację. Delikatne polędwiczki drobiowe w białym sosie z mascarpone z suszonymi pomidorami. Genialne połączenie smaków, podane z czarnym makaronem, który pięknie kontrastuje z potrawą.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8081
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8081
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, smażymy na maśle klarowanym po 2 minuty z każdej strony. Polędwiczki odkładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną drobno szalotkę i pokrojone w kostkę pomidory. Po chwili dodajemy mascarpone oraz bulion i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos. Do sosu przekładamy mięso, doprawiamy do smaku w razie konieczności. Całość podgrzewamy kilka minut. SMACZNEGO!