Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fani szpinaku łączcie się!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 611
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3782
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9878
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1661
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 611
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3782
Składniki
Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.