Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fani szpinaku łączcie się!
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 555
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 555
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.
Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.