Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe są mięsem delikatnym, miękkim, soczystym oraz szlachetnym. Można z nich zrobić bardzo dużo różnorodnych potraw.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
1. Grzybki MUN namoczyć. 2. Polędwiczki kroimy w paseczki. 3. Mięso mieszamy z 2 łyżkami sosu sojowego, czosnkiem, solą oraz pieprzem. 4. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.
5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 6. Grzybki odlewamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy do mięsa.
7. Następnie dodajemy marchew oraz pieczarki. 8. Cebulę drobno obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.
9. Dodajemy trochę imbiru i olej sezamowy. 10. Kapustę poszatkować i dodać do polędwiczek, 15 minut prużymy
11. Mąkę ziemniaczane rozrobić w małej ilość wody zimnej i dodać do mięsa, 5 minut gotujemy. 12. Danie gotowe 13. Smacznego.