Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki na sposób chiński

Polędwiczki na sposób chiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 5642

Dodano:

Odsłon: 307

Polędwiczki wieprzowe są mięsem delikatnym, miękkim, soczystym oraz szlachetnym. Można z nich zrobić bardzo dużo różnorodnych potraw.

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • ½ główki kapusty pekińskiej
  • Kilka Grzybów MUN
  • 30 dag. pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • Imbir
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki czosnku
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Grzybki MUN namoczyć.
    2. Polędwiczki kroimy w paseczki.
    3. Mięso mieszamy z 2 łyżkami sosu sojowego, czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    4. Przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.

  2. 5. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    6. Grzybki odlewamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki, po czym dodajemy do mięsa.

  3. 7. Następnie dodajemy marchew oraz pieczarki.
    8. Cebulę drobno obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.

  4. 9. Dodajemy trochę imbiru i olej sezamowy.
    10. Kapustę poszatkować i dodać do polędwiczek, 15 minut prużymy

  5. 11. Mąkę ziemniaczane rozrobić w małej ilość wody zimnej i dodać do mięsa, 5 minut gotujemy.
    12. Danie gotowe
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia 2018 Teraz tak będę latał z tym talerzykiem ;)

Jak tak się napatrzę na to pysznie danie, to nie zjem tego, co będzie w domu hehe
A co będzie, to jeszcze nie wiem :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń