Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki nadziewane farszem

Polędwiczki nadziewane farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5510

Dodano:

Odsłon: 914

pieczarki, cebula, przecier tak mało nam potrzeba do zrobienia jak również do zachęcenia.

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa
  • 10 dag pieczarek
  • Mała cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki musztardy
  • Chili
  • Sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie przykładamy na patelnie na rozgrzany olej i prużymy.
    2. Pieczarki kroimy drobno i dodajemy do cebuli przyprawiając pieprzem, solą oraz chili.
    3. Dodajemy musztardę oraz koncentrat i chwilę prużymy po czym studzimy farsz.
    4. Polędwiczkę obieramy z błonek, nacinamy środek długim nożem i doprawiamy solą.
    5. Nacięty otwór napełniamy farszem.
    6. Polędwiczkę wkładamy w rękaw i układamy na blaszce.
    7. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
    8. Po upieczeniu polędwiczki kroimy plastry i układamy w naczyniu.
    9. Sos który powstał podczas pieczenia zaprawiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i polewamy polędwiczki.
    10. Potrawa gotowa.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń