Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co z młoda kapustą jest smaczne.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15066
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15066
Składniki
1. Mięso obieramy z błonek, kroimy wzdłuż na połowę, tak żeby powstał nam jeden płat, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę.
7. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów.
8. Wlewamy sos paprykowy
9. Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę.
10. Wkładamy w woreczek do pieczenia. 11. Pieczemy 30 minut w 180 ° C.
12. W tym czasie obieramy drugą cebulę, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
13. Do cebuli dodajemy poszatkowana kapustę.
14. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do kapusty. 15. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem i cukrem.
16. Gdy kapusta jest już miękka, rozrabiamy mąkę w niewielkiej ilości wody i zaprawiamy kapustę.
17. Polędwiczki po upieczeniu kroimy w krążki, układamy w naczyniu. 18. Obok mięsa kładziemy kapustę. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.