Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce

Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7735

Dodano:

Odsłon: 4575

Wszystko co z młoda kapustą jest smaczne.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Cebula
  • Olej do smażenia
  • ½ główki kapusty młodej
  • Pieprz
  • Sól
  • 3 Marchewki
  • Odrobinę octu
  • Szczypta cukru
  • 2 łyżeczki maki pszennej
  • Składniki na farsz:
  • ½ cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka sosu paprykowego
  • 5 dag szynki
  • ½ papryki czerwonej
  • 3 ogórki konserwowe
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z błonek, kroimy wzdłuż na połowę, tak żeby powstał nam jeden płat, rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 6. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę.

  6. 7. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów.

  7. 8. Wlewamy sos paprykowy

  8. 9. Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę.

  9. 10. Wkładamy w woreczek do pieczenia.
    11. Pieczemy 30 minut w 180 ° C.

  10. 12. W tym czasie obieramy drugą cebulę, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  11. 13. Do cebuli dodajemy poszatkowana kapustę.

  12. 14. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do kapusty.
    15. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem i cukrem.

  13. 16. Gdy kapusta jest już miękka, rozrabiamy mąkę w niewielkiej ilości wody i zaprawiamy kapustę.

  14. 17. Polędwiczki po upieczeniu kroimy w krążki, układamy w naczyniu.
    18. Obok mięsa kładziemy kapustę.
    19. Danie gotowe.
    20. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń