Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Polędwiczki nakrawamy wszerz, tak by powstały "kieszonki". Nacieramy je przyprawami, do każdej kieszonki wkładamy po plasterku boczku i cebulę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Wodę, keczup, musztardę, miód i przyprawy mieszamy ze sobą. Zalewamy polędwiczki.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.