Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą

Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8999

Dodano:

Odsłon: 3274

Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.

Składniki

  • 500g polędwiczek wieprzowych
  • 100g wędzonego boczku w plastrach
  • 3 cebule
  • 1/3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki keczupu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka. Polędwiczki nakrawamy wszerz, tak by powstały "kieszonki". Nacieramy je przyprawami, do każdej kieszonki wkładamy po plasterku boczku i cebulę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.

  2. Wodę, keczup, musztardę, miód i przyprawy mieszamy ze sobą. Zalewamy polędwiczki.

  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń