Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko delikatne i kruche, lepszego przepisu nie ma.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1405
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1337
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1405
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1337
Składniki
Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry, lekko rozklepać dłonią, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego.
Cebulę obrać , pokroić w piórka. Jabłka umyć , przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubsze cząstki.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić polędwiczki, obsmażyć z obu stron, wyjąć.
Na tłuszcz wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 3 minuty , dodać jabłka , smażyć 4 minuty , dodać miód smażyć chwilę, włożyć polędwiczki, podlać winem, dusić 5 minut, podlać bulionem , doprawić ziołami polskimi, gotować 20 minut, jeśli ktoś lubi sos gęściejszy podprawić śmietaną ale nie koniecznie.
Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i pomidorem.