Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować przepisu poniżej. Jest to szybki sposób przygotowania. Moja Rodzina zawsze się nim zachwyca.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 196
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 196
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, posypuję pieprzem oraz solą, następnie umieszczam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeni mięso kroję na mniejsze kawałki i układam w naczyniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, paprykę oczyszczam z nasion. Warzywa, śliwki, grzyby blenduję 3 minuty blenderem i przekładam do rondelka. Wlewam wodę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam solą oraz pieprzem, gotuję około 20 minut, po tym czasie sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
3. Sosem polewam mięso. 4. Danie gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego.