Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, które w krótkim czasie można przygotować. Smakuje z różnymi dodatkami. Mnie najbardziej smakuje ze świeżymi kurkami lub rydzami ale z bazyliowym sosie też jest znakomite.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
Polędwiczki pokroić w 2 cm kawałki i delikatnie rozbić . Zrumienić na klarowanym maśle z obu stron.Przyprawić solą i pieprzem dopiero na patelni, z jednej i drugiej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Podlać bulionem i piec w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach. Polędwiczki są delikatne i szybko się pieką. Sos: ------- Śmietanę rozmieszać z pesto. Przelać do mniejszego garnka z grubym dnem i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając. Dodać pokrojony ser uważając by sos nie przywarł do dna. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone orzechy. Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem.