Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, które w krótkim czasie można przygotować. Smakuje z różnymi dodatkami. Mnie najbardziej smakuje ze świeżymi kurkami lub rydzami ale z bazyliowym sosie też jest znakomite.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181916
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 165
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44590
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181916
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 165
Składniki
Polędwiczki pokroić w 2 cm kawałki i delikatnie rozbić . Zrumienić na klarowanym maśle z obu stron.Przyprawić solą i pieprzem dopiero na patelni, z jednej i drugiej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Podlać bulionem i piec w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach. Polędwiczki są delikatne i szybko się pieką. Sos: ------- Śmietanę rozmieszać z pesto. Przelać do mniejszego garnka z grubym dnem i doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając. Dodać pokrojony ser uważając by sos nie przywarł do dna. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone orzechy. Doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem.