Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca potrawa . Może być podana jako danie obiadowe z ziemniaczkami i duszoną marchewką lub jako samodzielne danie.Polecam.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 506
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 188
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 189
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 506
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 188
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 189
Składniki
Polędwiczki podsmażyć na oleju, potem upiec w piekarniku w tem.200st. C przez 20 minut.
Liście kapusty sparzyć i opłukać zimną wodą.
Pieczarki, cebulę i szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie. Zdjąć z ognia i zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem.. Doprawić solą i pieprzem.
Rozwinąć ciasto francuskie, położyć na nim cienko pokrojoną w plastry słoninę, a na niej ułożyć liście kapusty.Następnie wyłożyć farsz pieczarkowy
Wzdłuż krótszego boku ułożyć polędwiczkę i zawinąć ciasno mięso Odciąć ciasto i położyć drugą polędwiczkę również ciasno zawijając.Wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem. Można posypać kminkiem.
Rolady położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 30 min. w tem. 170 st. C.Po upieczeniu pokroić rolady na porcje. Tę czynność można również wykonać przed wstawieniem rolad do piekarnika. SMACZNEGO!