Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca potrawa . Może być podana jako danie obiadowe z ziemniaczkami i duszoną marchewką lub jako samodzielne danie.Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25404
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25404
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2506
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1273
Składniki
Polędwiczki podsmażyć na oleju, potem upiec w piekarniku w tem.200st. C przez 20 minut.
Liście kapusty sparzyć i opłukać zimną wodą.
Pieczarki, cebulę i szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie. Zdjąć z ognia i zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem.. Doprawić solą i pieprzem.
Rozwinąć ciasto francuskie, położyć na nim cienko pokrojoną w plastry słoninę, a na niej ułożyć liście kapusty.Następnie wyłożyć farsz pieczarkowy
Wzdłuż krótszego boku ułożyć polędwiczkę i zawinąć ciasno mięso Odciąć ciasto i położyć drugą polędwiczkę również ciasno zawijając.Wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem. Można posypać kminkiem.
Rolady położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 30 min. w tem. 170 st. C.Po upieczeniu pokroić rolady na porcje. Tę czynność można również wykonać przed wstawieniem rolad do piekarnika. SMACZNEGO!