Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dośc pikantna ale i bardzo dobra.Mężczyżni napewno będą zachwyceni
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 141
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 141
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 532
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 244
Składniki
Polędwiczki podzielic na plastry,rozpłaszczyc ręką.Ziarenka pieprzy lekko rozbic tłuczkiem.Polędwiczki posolic i lekko natrzec pieprzem.Podsmażyc na maśle z obu stron.Pieprz troszke ''uprażyc'' na suchej patelni,dodac cebule drobno pokrojoną,podsmażyc na pozostałym maśle i zalac winem.Gdy wino lekko odparuje dodac ok pół szklanki szmietanki i wymieszac.Do sosu dodac polędwiczki i dusic razem ok 10 min,na koniec dodac drobno posiekaną pietruszke.W razie potrzeby -gdyby sos był za gesty proponuje podlac winem lub woda
Najlepiej podawac z ziemniaczkami podsmarzonymi w plasterki.Ja dodatkowo ziemniaczki posypuje'' Ziołami Małogorzaty''