Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i soczyste polędwiczki w połączeniu z sosem kurkowym na śmietanie, zadowolą każde podniebienie. Przepis pochodzi od Alaaa. Polecamy.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 44
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 44
Składniki
Polędwiczkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy ścięgna, kroimy na 1 cm plastry i lekko rozbijamy ręką. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej wymieszany z masłem, podsmażamy polędwiczki z obu stron. Kurki wrzucamy na patelnię, odparowujemy, dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy. Polędwiczki przekładamy do rondelka, dodajemy kurki, 400 ml wody i dotujemy kilka minut. Do śmietany dodajemy wodę z polędwiczek, zahartowujemy, dodajemy do całości, dokładnie łączymy. Mąkę rozrabiamy z wodą, dodajemy do polędwiczek, dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.