Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnący kurkumą kurczak w sosie z dodatkiem selera naciowego i zielonej fasolki,nutą kokosową i aromatem chilli sycące i aromatyczne danie ;-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1174
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
polędwiczki myjemy,osuszamy,posypujemy kurkumą,chilli,pieprzem cytrynowym,odrobiną soli i sokiem z cytryny-odstawiamy na ok 40 min aby przeszły aromatami w czasie marynowania polędwiczek gotujemy ryż jaśminowy
przygotowujemy panierkę z 4 łyżek ugotowanego ryżu,2 łyżek mleka kokosowego i szczypty kurkumy- wszystko rozgniatamy widelcem i mieszamy na średnio gładką masę -panierujemy w niej polędwiczki
seler naciowy kroimy w cieniutkie krążki,dymkę też,fasolkę na małe kawałki- podsmażamy na chrupko na oleju ryżowym-dodajemy przyprawy i odrobinę kurkumy na drugiej patelni smażymy również na rumiany,złoty kolor na oleju ryżowym polędwiczki,na koniec smażenia dodajemy warzywa i mleko kokosowe i smażymy tak długo aż sos odparuje i będzie miał kremową,gładką konsystencję
podajemy z ryżem jaśminowym i kolendrą Smacznego ;-)