Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnący kurkumą kurczak w sosie z dodatkiem selera naciowego i zielonej fasolki,nutą kokosową i aromatem chilli sycące i aromatyczne danie ;-)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
polędwiczki myjemy,osuszamy,posypujemy kurkumą,chilli,pieprzem cytrynowym,odrobiną soli i sokiem z cytryny-odstawiamy na ok 40 min aby przeszły aromatami w czasie marynowania polędwiczek gotujemy ryż jaśminowy
przygotowujemy panierkę z 4 łyżek ugotowanego ryżu,2 łyżek mleka kokosowego i szczypty kurkumy- wszystko rozgniatamy widelcem i mieszamy na średnio gładką masę -panierujemy w niej polędwiczki
seler naciowy kroimy w cieniutkie krążki,dymkę też,fasolkę na małe kawałki- podsmażamy na chrupko na oleju ryżowym-dodajemy przyprawy i odrobinę kurkumy na drugiej patelni smażymy również na rumiany,złoty kolor na oleju ryżowym polędwiczki,na koniec smażenia dodajemy warzywa i mleko kokosowe i smażymy tak długo aż sos odparuje i będzie miał kremową,gładką konsystencję
podajemy z ryżem jaśminowym i kolendrą Smacznego ;-)