Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnący kurkumą kurczak w sosie z dodatkiem selera naciowego i zielonej fasolki,nutą kokosową i aromatem chilli sycące i aromatyczne danie ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 273
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 273
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Składniki
polędwiczki myjemy,osuszamy,posypujemy kurkumą,chilli,pieprzem cytrynowym,odrobiną soli i sokiem z cytryny-odstawiamy na ok 40 min aby przeszły aromatami w czasie marynowania polędwiczek gotujemy ryż jaśminowy
przygotowujemy panierkę z 4 łyżek ugotowanego ryżu,2 łyżek mleka kokosowego i szczypty kurkumy- wszystko rozgniatamy widelcem i mieszamy na średnio gładką masę -panierujemy w niej polędwiczki
seler naciowy kroimy w cieniutkie krążki,dymkę też,fasolkę na małe kawałki- podsmażamy na chrupko na oleju ryżowym-dodajemy przyprawy i odrobinę kurkumy na drugiej patelni smażymy również na rumiany,złoty kolor na oleju ryżowym polędwiczki,na koniec smażenia dodajemy warzywa i mleko kokosowe i smażymy tak długo aż sos odparuje i będzie miał kremową,gładką konsystencję
podajemy z ryżem jaśminowym i kolendrą Smacznego ;-)