Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki to bardzo delikatne mięso, miła odskocznia od powszechniejszego fileta czy mięsa mielonego. Tutaj kluczową rolę odgrywa marynata. Nie pomyślałabym, że połączenie miód, czosnek i jogurt może być tak pyszne! Polędwiczki są miękkie, delikatne i aromatyczne. Wspaniale smakują z każdym dodatkiem. :-)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Polędwiczki delikatnie rozbijamy ręką. Robimy marynatę: w 100ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową, następnie dodajemy miód. Czosnek wyciskamy, dodajemy jogurt i przyprawy. Do gotowej marynaty wkładamy polędwiczki, odstawiamy w chłodne miejsce na około 1h.
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy trochę oleju. Polędwiczki wraz z marynatą przekładamy na patelnię i smażymy około 25-30 minut, do miękkości.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z sałatką.