Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki to bardzo delikatne mięso, miła odskocznia od powszechniejszego fileta czy mięsa mielonego. Tutaj kluczową rolę odgrywa marynata. Nie pomyślałabym, że połączenie miód, czosnek i jogurt może być tak pyszne! Polędwiczki są miękkie, delikatne i aromatyczne. Wspaniale smakują z każdym dodatkiem. :-)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1669
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 255
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 378
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 449
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1669
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 255
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 378
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 449
Składniki
Polędwiczki delikatnie rozbijamy ręką. Robimy marynatę: w 100ml gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową, następnie dodajemy miód. Czosnek wyciskamy, dodajemy jogurt i przyprawy. Do gotowej marynaty wkładamy polędwiczki, odstawiamy w chłodne miejsce na około 1h.
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy trochę oleju. Polędwiczki wraz z marynatą przekładamy na patelnię i smażymy około 25-30 minut, do miękkości.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z sałatką.