Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, soczyste mięso
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
1. polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki, rozgrzać łyżkę oleju, zrumienić mięso, dodać pokrojoną drobniutko cebulę , chwilę dusić razem, podlać niewielką ilością wrzącej wody, posolić, dusić pod przykryciem ok 20 min (w razie potrzeby podlewać wodą), dodać mrożone grzyby, dale dusić, gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze ok 5 min, najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i sałatą smacznego