Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, soczyste mięso
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112871
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 161
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 384
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 413
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 734
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112871
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 161
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 384
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 413
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 734
Składniki
1. polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki, rozgrzać łyżkę oleju, zrumienić mięso, dodać pokrojoną drobniutko cebulę , chwilę dusić razem, podlać niewielką ilością wrzącej wody, posolić, dusić pod przykryciem ok 20 min (w razie potrzeby podlewać wodą), dodać mrożone grzyby, dale dusić, gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze ok 5 min, najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i sałatą smacznego