Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne szybkie danie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Składniki
Polędwiczkę kroimy na 1,5 cm plastry. Oprószamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pięścią lekko je rozbijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto. Przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową. Na tłuszcz ze smażenia, dodajemy masło, roztapiamy, dodajemy posiekaną cebulę, oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, zrumieniamy, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy 20 min. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy sosem z pieczenia, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do całości, dusimy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.