Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne szybkie danie.
Polędwiczkę kroimy na 1,5 cm plastry. Oprószamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pięścią lekko je rozbijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto. Przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową.
Na tłuszcz ze smażenia, dodajemy masło, roztapiamy, dodajemy posiekaną cebulę, oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, zrumieniamy, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy 20 min.
Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy sosem z pieczenia, dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy do całości, dusimy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Danie dla lubiących makarony z różnymi sosami.
Odsłon: 714
Polecam pulpety, jak nie mamy pomysłu na mięso mielone. Są lekkie, do tego so...
Odsłon: 6497
Wyborna domowa wędlina. Jej przygotowanie jest niezwykle proste dzięki użyciu...
Odsłon: 108
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 235
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 189
Wyborna domowa wędlina. Jej przygotowanie jest niezwykle proste dzięki użyciu...
Odsłon: 108
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 235
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 189
Składniki
Polędwiczkę kroimy na 1,5 cm plastry. Oprószamy solą i pieprzem, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pięścią lekko je rozbijamy. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoto. Przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową. Na tłuszcz ze smażenia, dodajemy masło, roztapiamy, dodajemy posiekaną cebulę, oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, zrumieniamy, dodajemy mięso i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, dusimy 20 min. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy sosem z pieczenia, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do całości, dusimy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 66
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 67