Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki podamy z sosem śliwkowym. Delikatne, soczyste z nutą owocowego smaku...
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Suszone śliwki moczymy w winie godzinę lub dwie. Polędwiczki myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi. Kroimy je w grubsze plastry. Mięso solimy, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na maśle z obu stron. Przekładamy na talerz i nakrywamy folią by zbyt mocno nie przestygły. Szybko robimy sos.
Cebulę siekamy drobno i rumienimy ją na tłuszczu pozostałym z polędwiczek. Do cebuli należy wcisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Odsączamy z wina śliwki i kroimy w plastry. Dorzucamy owoce do cebuli. Dobrze rozgrzewamy patelnię i dolewamy do niej wino. Redukujemy alkohol w międzyczasie dodając powidła. Doprawiamy całość solą i pieprzem.
Polędwiczki układamy na talerzu i polewamy sosem. Smacznego! Link na naszego bloga pod wpisem. Zapraszamy :)