Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe wybornie smakują, gdy są nadziane owocami. Dzisiaj nadziałam je miechunką peruwiańską i zielonym kiwi. Wyszło, pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo.
Doskonała na zimno jak i ciepło z sosem, na przykład pomidorowym lub pieczark...
Odsłon: 46414
Pieczeń wieprzowa, regionalnie nazywana "zającem", wytwarzana jest z mięsa mi...
Odsłon: 18550
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 135
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 135
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 135
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 135
Składniki
W każdej polędwiczce robimy otwór na wylot. Każdą polędwiczkę nadziewamy kawałkami kiwi i miechunkami.
Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, polewamy miodem. Nacieramy Harrisą. Aby polędwiczki nie straciły kształtu, obwiązujemy je nicią kuchenną lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Obok polędwiczek układamy nieobrane szalotki pokrojone na pół, dzięki temu polędwiczki nabiorą smaku i ładnego koloru. Naczynie przykrywamy. Naczynie ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze około 45 minut. Tak przygotowując mięso nie musimy go pilnować, czekamy, aż timer da nam znać, że mięso jest gotowe. Dodatkowo tak przygotowane polędwiczki zawsze wychodzą idealnie kruche i soczyste. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Dania główne
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Dania główne
Żeberka w keczupie
Dania główne
Pierogi z soczewicą
Mini gołąbki z recyklingu
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 135
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 135