Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe wybornie smakują, gdy są nadziane owocami. Dzisiaj nadziałam je miechunką peruwiańską i zielonym kiwi. Wyszło, pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo.
parowar, naczynie żaroodporne
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
W każdej polędwiczce robimy otwór na wylot. Każdą polędwiczkę nadziewamy kawałkami kiwi i miechunkami.
Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, polewamy miodem. Nacieramy Harrisą. Aby polędwiczki nie straciły kształtu, obwiązujemy je nicią kuchenną lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Obok polędwiczek układamy nieobrane szalotki pokrojone na pół, dzięki temu polędwiczki nabiorą smaku i ładnego koloru. Naczynie przykrywamy. Naczynie ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze około 45 minut. Tak przygotowując mięso nie musimy go pilnować, czekamy, aż timer da nam znać, że mięso jest gotowe. Dodatkowo tak przygotowane polędwiczki zawsze wychodzą idealnie kruche i soczyste. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.