Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe wybornie smakują, gdy są nadziane owocami. Dzisiaj nadziałam je miechunką peruwiańską i zielonym kiwi. Wyszło, pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo.
parowar, naczynie żaroodporne
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
W każdej polędwiczce robimy otwór na wylot. Każdą polędwiczkę nadziewamy kawałkami kiwi i miechunkami.
Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, polewamy miodem. Nacieramy Harrisą. Aby polędwiczki nie straciły kształtu, obwiązujemy je nicią kuchenną lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Obok polędwiczek układamy nieobrane szalotki pokrojone na pół, dzięki temu polędwiczki nabiorą smaku i ładnego koloru. Naczynie przykrywamy. Naczynie ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze około 45 minut. Tak przygotowując mięso nie musimy go pilnować, czekamy, aż timer da nam znać, że mięso jest gotowe. Dodatkowo tak przygotowane polędwiczki zawsze wychodzą idealnie kruche i soczyste. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.