Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki polędwiczki wieprzowej ukryte pod chrupiącym płaszczykiem z szynki szwarcwaldzkiej.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 190
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1325
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5130
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 190
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 309
Składniki
Polędwiczki kroimy w 6-7 cm kawałki. Każdy kawałek oprószamy kolorowym pieprzem smarujemy musztardą i dokładnie owijamy w plasterki szynki. Obsmażamy na rozgrzanej suchej patelni. Szynka powinna mocno się zrumienić. Obsmażone roladki razem z patelnią wkładamy do nagrzanego piecyka do 180°C. Pieczemy przez 15 minut. Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami np. duszoną cukinią i mizerią.