Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki polędwiczki wieprzowej ukryte pod chrupiącym płaszczykiem z szynki szwarcwaldzkiej.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12346
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 828
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12346
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 828
Składniki
Polędwiczki kroimy w 6-7 cm kawałki. Każdy kawałek oprószamy kolorowym pieprzem smarujemy musztardą i dokładnie owijamy w plasterki szynki. Obsmażamy na rozgrzanej suchej patelni. Szynka powinna mocno się zrumienić. Obsmażone roladki razem z patelnią wkładamy do nagrzanego piecyka do 180°C. Pieczemy przez 15 minut. Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami np. duszoną cukinią i mizerią.