Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najdelikatniejsze chude mięso wieprzowe
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5844
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9675
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 304
Składniki
Limonkę wyszorowałem, starłem skórkę. Obrany imbir drobno starłem. Czosnek posiekałem. Wszystko wrzuciłem na rozgrzany olej. Smażyłem przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Włożyłem polędwiczkę, obsmażyłem przez 5 minut na złocisty kolor. Dolałem 3 łyżki letniej wody. Przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez 20 minut, często przewracałem mięso. Wlałem mleko kokosowe z łyżeczką cukru, sos rybny, gotowałem jeszcze 10 minut na małym ogniu bez przykrycia. Skropiłem niewielką ilością soku z limonki. Po wyłożeniu na talerz pokrojonej polędwiczki polanej sosem, posypałem ją posiekana natką pietruszki ( można kolendrą ) oraz lekko rozgniecionymi nożem ziarnami czerwonego pieprzu.