Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najdelikatniejsze chude mięso wieprzowe
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 918
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1859
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6412
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 918
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1859
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6412
Składniki
Limonkę wyszorowałem, starłem skórkę. Obrany imbir drobno starłem. Czosnek posiekałem. Wszystko wrzuciłem na rozgrzany olej. Smażyłem przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Włożyłem polędwiczkę, obsmażyłem przez 5 minut na złocisty kolor. Dolałem 3 łyżki letniej wody. Przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez 20 minut, często przewracałem mięso. Wlałem mleko kokosowe z łyżeczką cukru, sos rybny, gotowałem jeszcze 10 minut na małym ogniu bez przykrycia. Skropiłem niewielką ilością soku z limonki. Po wyłożeniu na talerz pokrojonej polędwiczki polanej sosem, posypałem ją posiekana natką pietruszki ( można kolendrą ) oraz lekko rozgniecionymi nożem ziarnami czerwonego pieprzu.