Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najdelikatniejsze chude mięso wieprzowe
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1080
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1080
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4117
Składniki
Limonkę wyszorowałem, starłem skórkę. Obrany imbir drobno starłem. Czosnek posiekałem. Wszystko wrzuciłem na rozgrzany olej. Smażyłem przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Włożyłem polędwiczkę, obsmażyłem przez 5 minut na złocisty kolor. Dolałem 3 łyżki letniej wody. Przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez 20 minut, często przewracałem mięso. Wlałem mleko kokosowe z łyżeczką cukru, sos rybny, gotowałem jeszcze 10 minut na małym ogniu bez przykrycia. Skropiłem niewielką ilością soku z limonki. Po wyłożeniu na talerz pokrojonej polędwiczki polanej sosem, posypałem ją posiekana natką pietruszki ( można kolendrą ) oraz lekko rozgniecionymi nożem ziarnami czerwonego pieprzu.