Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najdelikatniejsze chude mięso wieprzowe
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1091
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 970
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14709
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1091
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 970
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14709
Składniki
Limonkę wyszorowałem, starłem skórkę. Obrany imbir drobno starłem. Czosnek posiekałem. Wszystko wrzuciłem na rozgrzany olej. Smażyłem przez ok. 2 minuty na małym ogniu. Włożyłem polędwiczkę, obsmażyłem przez 5 minut na złocisty kolor. Dolałem 3 łyżki letniej wody. Przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez 20 minut, często przewracałem mięso. Wlałem mleko kokosowe z łyżeczką cukru, sos rybny, gotowałem jeszcze 10 minut na małym ogniu bez przykrycia. Skropiłem niewielką ilością soku z limonki. Po wyłożeniu na talerz pokrojonej polędwiczki polanej sosem, posypałem ją posiekana natką pietruszki ( można kolendrą ) oraz lekko rozgniecionymi nożem ziarnami czerwonego pieprzu.