Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej polędwiczka. Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych kawałków wieprzowiny. Bardzo lubię go przygotowywać. Udało mi się już zrobić polędwiczkę w kurkach, w sosie własnym, ale dzisiaj zapraszam na tradycyjne kotlety w panierce. Wychodzą idealnie, mięso jest kruche, soczyste, niezbyt tłuste, a panierka niezwykle chrupiąca. Spróbujcie sami :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 314
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1733
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17018
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 314
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1733
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17018
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na niezbyt cienkie plastry, doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10 min (obracając co jakiś czas).
Smacznego :)
:)