Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe w panierce

Polędwiczki wieprzowe w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4428

Dodano:

Odsłon: 1397

Dzisiaj w roli głównej polędwiczka. Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych kawałków wieprzowiny. Bardzo lubię go przygotowywać. Udało mi się już zrobić polędwiczkę w kurkach, w sosie własnym, ale dzisiaj zapraszam na tradycyjne kotlety w panierce. Wychodzą idealnie, mięso jest kruche, soczyste, niezbyt tłuste, a panierka niezwykle chrupiąca. Spróbujcie sami :)

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa 1 szt. (200-400 g.)
  • Mąka żytnia 2-3 łyżki
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka tarta 3-4 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy ok. 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i osuszyć.
    Pokroić na niezbyt cienkie plastry, doprawić solą i pieprzem z każdej strony.
    Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10 min (obracając co jakiś czas).

  2. Smacznego :)

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń