Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej polędwiczka. Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych kawałków wieprzowiny. Bardzo lubię go przygotowywać. Udało mi się już zrobić polędwiczkę w kurkach, w sosie własnym, ale dzisiaj zapraszam na tradycyjne kotlety w panierce. Wychodzą idealnie, mięso jest kruche, soczyste, niezbyt tłuste, a panierka niezwykle chrupiąca. Spróbujcie sami :)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 25
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 25
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3832
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 427
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na niezbyt cienkie plastry, doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na sam koniec w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10 min (obracając co jakiś czas).
Smacznego :)
:)