Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przyrządzeniu, aromatyczne i smakowite mięso. Danie pochodzi z Emilii - Romanii. Podane z sałatą i polane sosem z octu balsamicznego polędwiczki idealnie nadają się na niedzielny obiad.
Polędwiczki umyj, osusz dokładnie i pokrój każdą na 6 kawałków. Każdy kawałek zawiń w plaster szynki i, razie potrzeby, zepnij wykałaczką
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią obrany i zgnieciony czosnek oraz gałązkę tymianku. Kiedy czosnek zacznie skwierczeć, przechyl patelnię, tak, aby cały czosnek i tymianek zanurzone były w oliwie. Smaż, aż czosnek zbrązowieje.
Postaw patelnię normalnie na ogniu i włóż na nią mięso. Smaż na niedużym ogniu z każdej strony, aby mięso było delikatnie upieczone, ale w środku jeszcze lekko różowe. Dodaj do smażenia ocet balsamiczny - ostrożnie, bo szybko się karmelizuje.
Wyłóż na talerze porcję sałaty, połóż usmażone mięso i polej odrobiną sosu balsamico pozostałego z pieczenia.
Podałem do tego "torta di patate", czyli włoską odmianę naszej babki ziemniaczanej.
chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj...
Odsłon: 71626
Jeśli na twoim świątecznym stole nie pojawia się barszcz, najpewniej gości na...
Odsłon: 18158
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6452
Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni,...
Odsłon: 79
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 365
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 6452
Zaskakująco proste danie obiadowe do przygotowania, bez stania przy patelni,...
Odsłon: 79
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 365
Składniki
Polędwiczki umyj, osusz dokładnie i pokrój każdą na 6 kawałków. Każdy kawałek zawiń w plaster szynki i, razie potrzeby, zepnij wykałaczką
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią obrany i zgnieciony czosnek oraz gałązkę tymianku. Kiedy czosnek zacznie skwierczeć, przechyl patelnię, tak, aby cały czosnek i tymianek zanurzone były w oliwie. Smaż, aż czosnek zbrązowieje.
Postaw patelnię normalnie na ogniu i włóż na nią mięso. Smaż na niedużym ogniu z każdej strony, aby mięso było delikatnie upieczone, ale w środku jeszcze lekko różowe. Dodaj do smażenia ocet balsamiczny - ostrożnie, bo szybko się karmelizuje.
Wyłóż na talerze porcję sałaty, połóż usmażone mięso i polej odrobiną sosu balsamico pozostałego z pieczenia. Podałem do tego "torta di patate", czyli włoską odmianę naszej babki ziemniaczanej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 9
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 15