Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste a za razem bardzo smaczne polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, podane z z kluskami oraz kapustą smakują wybornie.
patelnia, nóż,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27335
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Polędwiczkę oczyszczamy, myjemy, a następnie kroimy w plastry. Plastry delikatnie rozbijamy dłońmi. Oprószamy odrobiną soli i pieprzu. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy masło , dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Wkładamy plastry polędwiczki , obsmażamy z każdej strony. Całość podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę , rozprowadzamy ją i podgrzewamy jeszcze około 5 minut. Doprawiamy do smaku według własnego uznania.
Przygotowanie polędwiczek.
Podsmażanie .
Gotowe polędwiczki w sosie .
Danie gotowe do podania.