Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne polędwiczki wieprzowe zapiekane z marynowanymi figami. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Oryginalna propozycja na wielkanocny obiad. Przepis pochodzi z 415. odcinka p...
Odsłon: 5953
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne n...
Odsłon: 2353
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 98
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 403
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 98
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 403
Składniki
Z mięsa odkroić błony. Przyprawić z każdej strony solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dodać miód i poczekać, aż się skarmelizuje.
Wlać bulion, po chwili przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 20 minut.
Figi pokroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Wlać ocet balsamiczny, doprawić listkami estragonu. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Do upieczonych polędwiczek dodać zamarynowane figi. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Podawać z mieszanką ulubionych sałat, tartą marchewką, pomidorkami koktajlowymi i winegretem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 44
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 98