Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne polędwiczki wieprzowe zapiekane z marynowanymi figami. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Z mięsa odkroić błony. Przyprawić z każdej strony solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dodać miód i poczekać, aż się skarmelizuje.
Wlać bulion, po chwili przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 20 minut.
Figi pokroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Wlać ocet balsamiczny, doprawić listkami estragonu. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Do upieczonych polędwiczek dodać zamarynowane figi. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Podawać z mieszanką ulubionych sałat, tartą marchewką, pomidorkami koktajlowymi i winegretem.
Pyszne polędwiczki w sosie z pieczarkami. Pierwowzór tego dania był z kurkami...
Odsłon: 16520
Polędwiczki wieprzowe są mięsem delikatnym, miękkim, soczystym oraz szlachetn...
Odsłon: 527
W Święta Bożego Narodzenia po całym domu unosi się zapach pierniczków a czy s...
Odsłon: 1944
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 340
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1806
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17478
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 480
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 340
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1806
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17478
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 480
Składniki
Z mięsa odkroić błony. Przyprawić z każdej strony solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dodać miód i poczekać, aż się skarmelizuje.
Wlać bulion, po chwili przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec przez 20 minut.
Figi pokroić na ćwiartki. Przełożyć do miski. Wlać ocet balsamiczny, doprawić listkami estragonu. Wymieszać i odstawić na 15 minut.
Do upieczonych polędwiczek dodać zamarynowane figi. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
Podawać z mieszanką ulubionych sałat, tartą marchewką, pomidorkami koktajlowymi i winegretem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 154
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 720