Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki Wieprzowe z żurawiną

Polędwiczki Wieprzowe z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 742 Ocena: 7392

Dodano:

Odsłon: 2298

Polędwiczki są soczyste, chude i z dodatkiem żurawiny znakomite w smaku.

Składniki

  • 2 polędwiczki
  • 1 szk. Cebuli ( posiekana)
  • 2 łyżki suszonego Rozmarynu
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 opak. żurawiny suszonej
  • 2 łyżki octu Balsamicznego
  • 3 łyżki masła
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki Wieprzowe z żurawiną

Przygotowanie

  1. 1. Polędwiczki pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.

  2. 2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
    3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.

  3. 4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.

  4. 5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.

  5. 6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
    7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
    8. Danie Gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 stycznia 2018 Polędwiczki z żurawiną mniami :D
Aż się rozmarzyłem, a to już po kolacji, ech :/

Gdzie to zwierzaczki się podziały?
Czyżby zapadły w sen zimowy? ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń