Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki są soczyste, chude i z dodatkiem żurawiny znakomite w smaku.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 849
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 483
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 849
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 483
Składniki
1. Polędwiczki pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia. 3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut. 7. Przyprawić do smaku pieprzem solą. 8. Danie Gotowe. 9. Smacznego.