Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz prostego, szybkiego przepisu na danie obiadowe, dobrze trafiłeś, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z polędwiczek w sosie z cebulką.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2382
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2382
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6543
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie panieruję w mące i podsmażam na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę kroję w piórka, czosnek bardzo drobno. Warzywa smażę na rozgrzanej, większej patelni. 3. Do cebuli dodaję podsmażone mięso, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut. 4. Sosy rozrabiam w jednej szklance wody, dodaję musztardę, mieszam i wlewam do mięsa. Chwilkę gotuję.
5. Gotowe, podaję z kopytkami i surówką. 6. Smacznego.