Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz prostego, szybkiego przepisu na danie obiadowe, dobrze trafiłeś, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z polędwiczek w sosie z cebulką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2471
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie panieruję w mące i podsmażam na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę, czosnek obieram, cebulę kroję w piórka, czosnek bardzo drobno. Warzywa smażę na rozgrzanej, większej patelni. 3. Do cebuli dodaję podsmażone mięso, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut. 4. Sosy rozrabiam w jednej szklance wody, dodaję musztardę, mieszam i wlewam do mięsa. Chwilkę gotuję.
5. Gotowe, podaję z kopytkami i surówką. 6. Smacznego.