Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , soczyste polędwiczki z piersi z kurczaka w pikantnej panierce.
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek.
Kroimy w polędwiczki.
Lekko rozbijamy.
Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę.
Wkładamy mięso.
Obtaczamy.
Zawijamy folią spożywczą.
Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Z mąki , soli , pieprzu , proszku do pieczenia , chili i słodkiej papryki robimy panierkę.Zamarynowane polędwiczki obtaczamy dokładnie w przygotowanej panierce.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu umieszczamy na ok. 5 minut w mocno nagrzanym piekarniku , dzięki czemu staną się jeszcze bardziej chrupiące.
U mnie dziś nie rosół jak to u każdego, mi zachciało się coś innego. Wyjęłam...
Odsłon: 5180
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2000
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 2200
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2179
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 138
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 1914
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 196
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 2200
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2179
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 138
Szybka i prosta przekąska, pięknie wygląda na stole idealna na różne okazje j...
Odsłon: 1914
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 196
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki. Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Z mąki , soli , pieprzu , proszku do pieczenia , chili i słodkiej papryki robimy panierkę.Zamarynowane polędwiczki obtaczamy dokładnie w przygotowanej panierce.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu umieszczamy na ok. 5 minut w mocno nagrzanym piekarniku , dzięki czemu staną się jeszcze bardziej chrupiące.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Dania główne
Krokiety w waflu
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 63
Bigos z młodej kapusty
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 96