Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych. Małe kąski na raz, chrupiące, rumiane z wierzchu, miękkie i soczyste w środku.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 170
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 456
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 170
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 456
Składniki
Polędwiczki myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki (małe na pół, większe na trzy części). Każdy kawałek mięsa oprószamy przyprawami i maggi.
W jednej miseczce roztrzepujemy jajka, lekko je solimy. W drugiej mieszamy bułkę tartą z rozgniecionymi w rękach płatkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Polędwiczki oprószamy mąką. maczamy w jajku, obtaczamy w panierce.
Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia. Następnie odwracamy każdą na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni.
Kiedy polędwiczki zarumienią się z drugiej strony, przykrywamy patelnię pokrywką i trzymamy pod przykryciem 2-3 minuty. Dzięki temu zabiegowi kotlety będą pulchne i soczyste w środku.
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej, kukurydzianej panierce gotowe!