Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwiczek z kurczaka z aromatycznym pomidorowym sosem Napoli.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5066
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1988
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5066
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1988
Składniki
Polędwiczki z kurczaka opłukać w zimnej wodzie i pokroić w kostkę. Na patelnię wlać odrobinę oleju, ułożyć pokrojone polędwiczki i obsypać z wierzchu wegetą. Smażyć na małym ogniu kilka minut, po czym przewrócić na druga stronę, tak aby mięso stało się miękkie w środku. Następnie zwiększyć ogień i podsmażać kawałki polędwiczek do zarumienienia.
W garnku zagotować wodę, posolić, zmniejszyć ogień i wrzucić torebkę ryżu. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
1 opakowanie sosu Spaghetti Napoli wymieszać z ok. 250 ml letniej wody. (jeśli sos ma być gęstszy 3/4 szklanki wystarczą) Następnie wstawić na mały ogień i zagotować, od czasu do czasu mieszając.
Kiedy ryż będzie już prawie gotowy z patelni z podsmażonymi polędwiczkami odlać olej. Następnie dodać wcześniej przygotowany sos Napoli, podgrzewać na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gotowe polędwiczki w sosie Napoli podawać z ryżem. Choć danie równie dobrze podać można także z ugotowanym makaronem lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego!