Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z kurczaka w gęstym pomidorowo-śmietanowym sosie z dodatkiem parmezanu smakują wybornie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29111
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29111
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9027
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 760
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Polędwiczki umyć, oczyścić z błon i umieścić w marynacie na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po upływie czasu marynowania rozgrzać na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego i usmażyć polędwiczki.
Dodać na patelnię przecier pomidorowy i dusić polędwiczki przez kilka minut, a następnie wlać śmietanę i wymieszać sos. Po chwili dodać parmezan oraz mieloną paprykę i krótko dusić całość, często mieszając.
Przed podaniem można posypać polędwiczki tartym parmezanem i natką pietruszki.