Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z kurczaka w gęstym pomidorowo-śmietanowym sosie z dodatkiem parmezanu smakują wybornie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Polędwiczki umyć, oczyścić z błon i umieścić w marynacie na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po upływie czasu marynowania rozgrzać na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego i usmażyć polędwiczki.
Dodać na patelnię przecier pomidorowy i dusić polędwiczki przez kilka minut, a następnie wlać śmietanę i wymieszać sos. Po chwili dodać parmezan oraz mieloną paprykę i krótko dusić całość, często mieszając.
Przed podaniem można posypać polędwiczki tartym parmezanem i natką pietruszki.