Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z kurkami

Przepis dnia 2013-08-24
Polędwiczki z kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6769

Dodano:

Odsłon: 32280

Naprawdę wspaniałe danie!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 2 polędwiczki pokroiłam na plastry o grubości 2 cm. Delikatnie rozbiłam dłonią, osoliłam i opieprzyłam. Na patelni rozgrzałam olej i ułożyłam polędwiczki. Smażyłam 4 minuty z każdej strony. Usmażone polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 80 stopni, aby mięso nie straciło temperatury. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso, wrzuciłam umyte i pokrojone kurki razem z posiekaną cebulą i garścią natki pietruszki. Osoliłam do smaku. Smażyłam około 8 minut. Po tym czasie dodałam 100 ml śmietany 30%. Pogotowałam około 1 minuty. Zależało mi, aby sos był jak najbardziej płynny. Oczywiście można sos zagęścić mąką lub go zredukować. Do gotowego sosu przełożyłam gorące polędwiczki.
    Podałam z ziemniakami z koperkiem. Pyyycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 26 sierpnia 2013 Tam gdzie są kurki jestem i ja ;) Uwielbiam takie jedzonko :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivette 21 sierpnia 2013 ojej......moje ulubione jedzonko...jeszcze kluski ziemniaczane i jestem w niebie:-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń