Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę wspaniałe danie!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 66
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258144
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7624
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 66
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258144
Składniki
2 polędwiczki pokroiłam na plastry o grubości 2 cm. Delikatnie rozbiłam dłonią, osoliłam i opieprzyłam. Na patelni rozgrzałam olej i ułożyłam polędwiczki. Smażyłam 4 minuty z każdej strony. Usmażone polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 80 stopni, aby mięso nie straciło temperatury. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso, wrzuciłam umyte i pokrojone kurki razem z posiekaną cebulą i garścią natki pietruszki. Osoliłam do smaku. Smażyłam około 8 minut. Po tym czasie dodałam 100 ml śmietany 30%. Pogotowałam około 1 minuty. Zależało mi, aby sos był jak najbardziej płynny. Oczywiście można sos zagęścić mąką lub go zredukować. Do gotowego sosu przełożyłam gorące polędwiczki. Podałam z ziemniakami z koperkiem. Pyyycha!