Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę wspaniałe danie!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10210
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1956
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10210
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1956
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
Składniki
2 polędwiczki pokroiłam na plastry o grubości 2 cm. Delikatnie rozbiłam dłonią, osoliłam i opieprzyłam. Na patelni rozgrzałam olej i ułożyłam polędwiczki. Smażyłam 4 minuty z każdej strony. Usmażone polędwiczki przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 80 stopni, aby mięso nie straciło temperatury. Na tłuszcz, na którym smażyłam mięso, wrzuciłam umyte i pokrojone kurki razem z posiekaną cebulą i garścią natki pietruszki. Osoliłam do smaku. Smażyłam około 8 minut. Po tym czasie dodałam 100 ml śmietany 30%. Pogotowałam około 1 minuty. Zależało mi, aby sos był jak najbardziej płynny. Oczywiście można sos zagęścić mąką lub go zredukować. Do gotowego sosu przełożyłam gorące polędwiczki. Podałam z ziemniakami z koperkiem. Pyyycha!