Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej znajdziesz przepis na pyszny obiad, który został w całości zjedzony przez wszystkich domowników w ciągu zaledwie jednego dnia. Oto przepis, który warto wypróbować. To innowacyjny sposób na pyszne polędwiczki wieprzowe.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Składniki
1. Mięso kroję w paski dwu centymetrowe, doprawiam solą i smażę na rozgrzanej oliwie z oliwek. 2. Na drugiej patelni rozpuszczam masło, dodaje drobno pokrojony czosnek, smażę dwie minuty i dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, smażę pięć minut. 3. Następnie grzyby doprawiam solą, dodaję kostkę mięsną i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w trzech łyżkach wody, dwie minuty gotuję. 4. Sos z pieczarkami łącze z mięsem. 5. Danie gotowe, podaje z kaszą kuskus lub ryżem oraz surówką. 6. Smacznego.