Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki, która sprawia, że danie jest aromatyczne. Wszystko pieczone w jednym naczyniu w piekarniku, szybkie, proste przygotowanie. Daj się skusić.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15719
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie obsmażam na rozgrzanym oleju
2. Ketchup, majonez, ocet balsamiczny, koncentrat pomidorowy, oregano, paprykę wędzoną, sól, mieszam wszystko razem w naczyniu
3. Cebulę obieram, kroję w piórka. Pieczarki kroję w plasterki. 4. Mięso partiami układam w naczyniu żaroodpornym, smaruję sosem, układam cebulę, pieczarki i ponownie mięso, aż do wyczerpania składników. 5. Mięso piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami. 7. Smacznego.