Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne polędwiczki na niedzielny obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116840
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1319
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116840
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8008
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3016
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1626
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1319
Składniki
Polędwiczkę pokroić w plasterki, lekko rozgnieść ręką , doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, skropić sosem sojowym, pozostawić na 1 godz. Brokuła obgotować.
Cukinię pokroić w plasterki, doprawić ziołami prowansalskimi i ułożyć w naczyniu żaroodpornym po 2 plasterki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, podsmażyć polędwiczki z obu stron i ułożyć na cukini.
Między polędwiczki ułożyć brokuła.
Fix rozmieszać ze śmietaną i zalać brokuła.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić polędwiczki, piec 20 minut, wyjąć. Polędwiczki posypać utartym serem, a brokuła płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika i dalej zapiekać do zrumienienia sera około 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.