Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne polędwiczki na niedzielny obiad.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12091
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 153
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8895
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155549
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12091
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 153
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8895
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155549
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Składniki
Polędwiczkę pokroić w plasterki, lekko rozgnieść ręką , doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, skropić sosem sojowym, pozostawić na 1 godz. Brokuła obgotować.
Cukinię pokroić w plasterki, doprawić ziołami prowansalskimi i ułożyć w naczyniu żaroodpornym po 2 plasterki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, podsmażyć polędwiczki z obu stron i ułożyć na cukini.
Między polędwiczki ułożyć brokuła.
Fix rozmieszać ze śmietaną i zalać brokuła.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić polędwiczki, piec 20 minut, wyjąć. Polędwiczki posypać utartym serem, a brokuła płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika i dalej zapiekać do zrumienienia sera około 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.