Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 1428
Dodano: 05.07.2020
Odsłon: 691
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Polędwiczkę pokroić w plasterki, lekko rozgnieść ręką , doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, skropić sosem sojowym, pozostawić na 1 godz. Brokuła obgotować.
Cukinię pokroić w plasterki, doprawić ziołami prowansalskimi i ułożyć w naczyniu żaroodpornym po 2 plasterki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, podsmażyć polędwiczki z obu stron i ułożyć na cukini.
Między polędwiczki ułożyć brokuła.
Fix rozmieszać ze śmietaną i zalać brokuła.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić polędwiczki, piec 20 minut, wyjąć. Polędwiczki posypać utartym serem, a brokuła płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika i dalej zapiekać do zrumienienia sera około 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 06 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:))1 Kto głosował? | Odpowiedz