Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i delikatne polędwiczki na niedzielny obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Polędwiczkę pokroić w plasterki, lekko rozgnieść ręką , doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego, skropić sosem sojowym, pozostawić na 1 godz. Brokuła obgotować.
Cukinię pokroić w plasterki, doprawić ziołami prowansalskimi i ułożyć w naczyniu żaroodpornym po 2 plasterki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, podsmażyć polędwiczki z obu stron i ułożyć na cukini.
Między polędwiczki ułożyć brokuła.
Fix rozmieszać ze śmietaną i zalać brokuła.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić polędwiczki, piec 20 minut, wyjąć. Polędwiczki posypać utartym serem, a brokuła płatkami migdałowymi.
Wstawić do piekarnika i dalej zapiekać do zrumienienia sera około 15 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.