Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na niedzielny lub wykwintny obiad :)
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Składniki
Polędwiczki myjemy, osuszamy. W mięsie robimy nacięcia, w które wkładamy kawałki sera, całość posypujemy solą i pieprzem. Polędwiczki odstawiamy na 30 minut do lodówki. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na plasterki. Grzyby wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem, podsmażamy do wytracenia wilgoci, następnie wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy często mieszając do zeszklenia tej ostatniej. Potem wlewamy gorący bulion, zagotowujemy, następnie dodajemy koncentrat, przyprawy, gotujemy na małym ogniu około 8 minut, wyłączamy. Po 10 minutach dodajemy śmietanę, mieszamy. Polędwiczki układamy w szerokim naczyniu żaroodpornym. Zalewamy gorącym sosem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 40 minut (bez przykrycia). Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie żółty ryż i warzywa na parze.