Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na niedzielny lub wykwintny obiad :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2477
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 78
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 738
Składniki
Polędwiczki myjemy, osuszamy. W mięsie robimy nacięcia, w które wkładamy kawałki sera, całość posypujemy solą i pieprzem. Polędwiczki odstawiamy na 30 minut do lodówki. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy na plasterki. Grzyby wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem, podsmażamy do wytracenia wilgoci, następnie wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy często mieszając do zeszklenia tej ostatniej. Potem wlewamy gorący bulion, zagotowujemy, następnie dodajemy koncentrat, przyprawy, gotujemy na małym ogniu około 8 minut, wyłączamy. Po 10 minutach dodajemy śmietanę, mieszamy. Polędwiczki układamy w szerokim naczyniu żaroodpornym. Zalewamy gorącym sosem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 40 minut (bez przykrycia). Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie żółty ryż i warzywa na parze.