Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. ...dobra kolacja.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34570
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34570
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2189
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować wg przepisu na opakowaniu. Trzeba uważać, bo lubi się przypalić. Dodać zioła i masło. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Umytego bakłażana pokroić w plastry ok 0,5 cm. Zasypać obficie solą i pozostawić na ok 20 min. Następnie przelać pod bieżącą wodą i osuszyć. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokroić w plastry. Oliwki pokroić na mniejsze kawałki. Ser pokroić w plastry. Wierzch polenty posmarować keczupem i ułożyć warzywa - bakłażana, pomidory, oliwki. Wszystko przykryć kawałkami sera. Wstawić do piekarnika - 180 stopni i zapiekać ok 15 min. Smacznego.