Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. ...dobra kolacja.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25885
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1398
Składniki
Kaszę kukurydzianą ugotować wg przepisu na opakowaniu. Trzeba uważać, bo lubi się przypalić. Dodać zioła i masło. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Umytego bakłażana pokroić w plastry ok 0,5 cm. Zasypać obficie solą i pozostawić na ok 20 min. Następnie przelać pod bieżącą wodą i osuszyć. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokroić w plastry. Oliwki pokroić na mniejsze kawałki. Ser pokroić w plastry. Wierzch polenty posmarować keczupem i ułożyć warzywa - bakłażana, pomidory, oliwki. Wszystko przykryć kawałkami sera. Wstawić do piekarnika - 180 stopni i zapiekać ok 15 min. Smacznego.