Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane pieczone w w liściach kapusty. Przepis pochodzi z 457. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 106
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 106
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Wybić jajka. Zetrzeć i dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić i nałożyć do liści kapusty (każdy placek przykryć drugim liściem).
Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec przez 10 minut.
Podawać z gęstą śmietaną.