Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Policzki wieprzowe to bardzo delikatne mięso wieprzowe, duszone, podane z sosem chrzanowym, ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Składniki
Z policzków pozbywamy się błon i kawałków skóry. Policzki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Solimy, pieprzymy.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Kroimy cebulę w kostkę i dodajemy do smażących się policzków.
Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
W między czasie z 800 ml wody gotujemy wywar z suszoną włoszczyzną, domową pastą rosołową, chrzanem, ziele angielskim, liściem laurowym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Usmażone policzki z cebulą przekładamy do garnczka z gotującym się wywarem, gotujemy do miękkości policzków.
W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane odparowujemy i tłuczemy.
Jeżeli policzki będą miękkie doprawiamy sos do smaku. Zagęszczamy mąką pszenną i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Policzki podajemy z ziemniakami polanymi sosem i z ogórkiem konserwowym.
Smacznego!!!