Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Policzki wieprzowe to bardzo delikatne mięso wieprzowe, duszone, podane z sosem chrzanowym, ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10402
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423587
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10402
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4269
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423587
Składniki
Z policzków pozbywamy się błon i kawałków skóry. Policzki płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Solimy, pieprzymy.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Kroimy cebulę w kostkę i dodajemy do smażących się policzków.
Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
W między czasie z 800 ml wody gotujemy wywar z suszoną włoszczyzną, domową pastą rosołową, chrzanem, ziele angielskim, liściem laurowym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Usmażone policzki z cebulą przekładamy do garnczka z gotującym się wywarem, gotujemy do miękkości policzków.
W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane odparowujemy i tłuczemy.
Jeżeli policzki będą miękkie doprawiamy sos do smaku. Zagęszczamy mąką pszenną i zabielamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Policzki podajemy z ziemniakami polanymi sosem i z ogórkiem konserwowym.
Smacznego!!!