Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad, który robi się sam. Wystarczy włożyć wszystkie składniki do garnka żeliwnego, nastawić temperaturę i czas pieczenia.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2360
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1488
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3644
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2360
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1488
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3644
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1374
Składniki
Na dnie żeliwnego garnka układamy policzki wieprzowe, pokrojone w plasterki cebule, pokrojone grzyby. Na wierzchu układamy wyszorowane ziemniaczki. Całość posypujemy przyprawami. Ziemniaczki dosyć obficie posypujemy solą. Przykrywamy wstawiamy do piecyka. Pieczemy w temperaturze 150°C przez 2 godziny. Po 2 godzinach próbujemy czy danie jest wystarczająco przyprawione i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na tym etapie można dodać również śmietanę i wstawić jeszcze na 15-20 minut, żeby śmietana się zagotowała. Tak przygotowane policzki proponuję podawać z kiszonymi warzywami np. marchewka, ogórek, papryka.