Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad, który robi się sam. Wystarczy włożyć wszystkie składniki do garnka żeliwnego, nastawić temperaturę i czas pieczenia.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1616
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 712
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 698
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 292
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1616
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 712
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 698
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 292
Składniki
Na dnie żeliwnego garnka układamy policzki wieprzowe, pokrojone w plasterki cebule, pokrojone grzyby. Na wierzchu układamy wyszorowane ziemniaczki. Całość posypujemy przyprawami. Ziemniaczki dosyć obficie posypujemy solą. Przykrywamy wstawiamy do piecyka. Pieczemy w temperaturze 150°C przez 2 godziny. Po 2 godzinach próbujemy czy danie jest wystarczająco przyprawione i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na tym etapie można dodać również śmietanę i wstawić jeszcze na 15-20 minut, żeby śmietana się zagotowała. Tak przygotowane policzki proponuję podawać z kiszonymi warzywami np. marchewka, ogórek, papryka.