Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad, który robi się sam. Wystarczy włożyć wszystkie składniki do garnka żeliwnego, nastawić temperaturę i czas pieczenia.
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1040
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1295
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 80
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 343
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 1040
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1295
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 80
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 74
Składniki
Na dnie żeliwnego garnka układamy policzki wieprzowe, pokrojone w plasterki cebule, pokrojone grzyby. Na wierzchu układamy wyszorowane ziemniaczki. Całość posypujemy przyprawami. Ziemniaczki dosyć obficie posypujemy solą. Przykrywamy wstawiamy do piecyka. Pieczemy w temperaturze 150°C przez 2 godziny. Po 2 godzinach próbujemy czy danie jest wystarczająco przyprawione i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na tym etapie można dodać również śmietanę i wstawić jeszcze na 15-20 minut, żeby śmietana się zagotowała. Tak przygotowane policzki proponuję podawać z kiszonymi warzywami np. marchewka, ogórek, papryka.