Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odpowiednio przyrządzone policzki wieprzowe wychodzą wyjątkowo miękkie i rozpływające się w ustach. W daniu nie zabraknie cebuli, czosnku, suszonych grzybów, oraz rozmarynu. Mięso wychodzi wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Przepis pochodzi z 541. odcinka programu "Ewa gotuje".
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 220
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 85
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 23
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 19
Składniki
Mięso przyprawić solą. Oprószyć mąką. Obsmażyć w kociołku na mocno rozgrzanym smalcu. Gdy się dobrze zrumieni dorzucić pokrojone w piórka cebule. Po chwili dodać posiekany czosnek. Przyprawić papryką. Dorzucić namoczone grzyby (wraz z wodą). Dodać gałązki rozmarynu, ziele angielskie i liście laurowe. Dolać trochę wody, wymieszać i dusić przez 2 godziny.
Ziemniaki obrać i podgotować. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Przyprawić solą oraz igiełkami rozmarynu i wstawić do piekarnika.
Policzki podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką z modrej kapusty.