Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z fasolą i makaronem kokardki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
20 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4-6 osób
Ugotuj rosół. Pod koniec dołóż ząbki czosnku. 2 łyżki krojonych pomidorów z puszki odłóż, resztę zmiksuj lub przetrzyj. Dodaj do rosołu pomidory przetarte i w kawałkach oraz fasolę.
Zagotuj, dopraw pieprzem, cukrem, papryką, bazylią, oregano i ew. solą. Na talerze porozkładaj ugotowany według przepisu makaron i zalej go gorącą zupą. Dodatkowo możesz dołożyć po kleksie kwaśnej śmietany.Źródło: Kobieta i życie