Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z kaszą"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 219
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 219
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Cebulę siekam. Szpinak myję, odcinam ogonki i też go siekam. Cebulę podsmażam na maśle do zeszklenia. Dodaję szpinak, oprószam vegetą i smażę aż zredukuje swoją objętość.
Zawartość patelni przekładam do garnka, dodaję obrane i pokrojone w kostkę: marchew, pietruszkę i ziemniaki. Gotuję 15 minut. Po tym czasie dodaję kaszę jaglaną, doprawiam harissą, solą, pieprzem, maggi i czosnkiem staropolskim. 5 minut przed końcem gotowania dodaję przecier pomidorowy i śmietanę.
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.Źródło: Rewia