Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 117
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 83
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 307
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 191
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 2897
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 117
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 83
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 307
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 191
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 2897
Składniki
Sparzyć i obrać pomidory, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć: pokrojone pomidory i warzywa. Wlać około 1,5 litra wody. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Wbić jajko do mielonego mięsa, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki. Obtoczyć w mące, wrzucić do wywaru. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze około 20 minut.
Można dodać śmietanę i natkę pietruszki.