Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1529
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 747
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1529
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 747
Składniki
Sparzyć i obrać pomidory, pokroić w kostkę. Do garnka włożyć: pokrojone pomidory i warzywa. Wlać około 1,5 litra wody. Gotować na wolnym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Wbić jajko do mielonego mięsa, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki. Obtoczyć w mące, wrzucić do wywaru. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze około 20 minut.
Można dodać śmietanę i natkę pietruszki.